"Het heeft mijn leven verrijkt."
Contact

Vacature Vrijwilligers

Mariaweide begeleidt mensen en hun familie- en naastenkring in de laatste fase van hun leven.

Zorgvrijwilliger Marlies geeft acht jaar deze extra ondersteuning: “Veel mensen zijn onder de indruk van de deskundige zorg van de verpleegkundigen en de warme en gastvrije ondersteuning van de vrijwilligers. Ook het kleinschalige en de huiselijke sfeer bevalt veel mensen.”

Marlies realiseert zich dat om deze kwaliteit van zorg te blijven waarborgen het belangrijk is dat er voldoende zorgvrijwilligers zijn. “Daarom verwelkomen wij graag nieuwe collega’s die na een interne cursus met theoretische en praktische thema’s aan de slag kunnen binnen ons hospice. Een zorgachtergrond is hiervoor niet nodig. De cursus biedt genoeg handvatten om in de praktijk te werken. Je kunt altijd terugvallen op een verpleegkundige.”

Wij zoeken mensen met een warm hart, om de  laatste levensfase van onze gasten te veraangenamen. Op dit moment met name zorgvrijwilligers.

Werkzaamheden Zorgvrijwilligers U ondersteunt de verpleegkundige in de persoonlijke verzorging van onze gasten. Maar u helpt ook bijvoorbeeld bij eten en drinken of begeleiden naar het toilet. Daarnaast ondersteunt u onze gasten door een kop koffie te zetten voor hun familie, een was te draaien of een boek voor te lezen. Kortom: er gewoon te zijn!

Waar moet u aan voldoen? U hoeft geen zorgopleiding te hebben. U start met een aantal thema-avonden waarin tiltechnieken, communicatie en lichamelijke zorg aan bod komen. U krijgt geen boeken of examens, wel extra bagage om er goed te kunnen zijn voor onze gasten.

Enthousiast geworden? Stuur een mail naar receptie@hospicevenlo.nl 

U wordt dan uitgenodigd voor een gesprek.  Alvast tot ziens!